Quinta do Perdigão

A Quinta do Perdigão. “O vinho é uma arte”.
Trata-se de uma das quintas mais premiadas do Dão, nacional e internacionalmente, desde 1999!
“Está localizada a uma altitude de 365 metros, em Pindelo de Silgueiros, Silgueiros, a 9 Km de Viseu (GPS: 40º34’18,00”N / 7º56’00,00”W). Terras do Infante D. Henrique, “o Navegador”, I Duque de Viseu, na primeira encosta do Rio Dão, cujo leito está a 200 metros de altitude. Tem uma área de vinha de apenas 7 hectares, em produção biológica certificada.
Apesar de ter uma plantação de grande densidade, com cerca de 5.000 videiras por hectare, produz pequenas quantidades de vinho de alta qualidade das tintas Touriga-Nacional, Alfrocheiro-Preto, Tinta-Roriz / Aragonês e Jaen e da uva branca Encruzado.
Uma pequena quantidade de vinho produzido, tinto, rosé e branco, resultados da severa vindima seletiva das uvas ainda em estado verde”.
30,24 €
Produtos incluídos no pack

Alfrocheiro 2010
Ruby colour made of blackberry, cherry, black plum, rosemary, truffle, balsamic and, black pepper aroma, scent of Mediterranean wood and tobacco of a Dutch pipe. The taste is sensual and of great elegance. Absolutely exciting.

Rosé 2014
High quality rosé
wine in organic production mode gently pressed and fermented naturally in the
cold. It is a symphony of wild strawberries, raspberry, pineapple, pear, white
cherry, papaya, grapefruit, lime, menthol and anise. In the mouth it is very
fresh, full, complex and alive. "Curious this Perdigão, the love still
exists!". Serve at 10º C as appetizer, accompanying seafood, sushi and
sashimi, vegetarian dishes, curries, risottos, pasta, fish, ham, grilled meat
and wild fruit desserts.

Encruzado 2015
Yellow golden colour
with lemon reflections elderberry scent, with fruity pear lime, peach, almond,
lychee, passion fruit and honey. In the mouth is full and fresh, vibrant and
mineral complex, transparent and luminous.

Quinta do Perdigão Tinto 2012
Intense ruby colour. Complex
perfume of black plum, blackberry and blueberry with fresh wood scents. Relish
of chocolate and black pepper. The taste is elegant and full of freshness with
delicate structure. Fine tannins with a long lasting finish. Memorable!